Кіножитомирщина приваблює режисерів

Перфектна на природу Житомирщина зачаровує та приваблює режисерів, котрі знімають успішні фільми та серіали. У Денишах знімали україно-словацький історичний серіал з елементами фентезі «Слов’яни». Локації після зйомок стануть вже туристичними об’єктами.

«В цих селах відбувається звичайне життя, тобто побутові різні сцени. Суть зводиться до того, що дівчинка знаходить людину, яка потрапляє в ці села та спостерігає за життям цих сіл, напротязі певного періоду часу, майже року. Тобто весь побут слов’ян зображається в цій сцені. І, звичайно, в яких серіалах, у яких фільмах немає сцен про кохання» — розповіла екскурсовод Наталія Сорочинська.

13 місяців, 246 змін, 2065 сцен – саме стільки за часом створювався масштабний серіал «Кріпосна». Події в серіалі зачіпають всі пори року. Найхолодніша зйомка була при температурі -27, а найспекотніша +34.  Сцени зустрічі  Петра Червінського з майбутньою коханкою Ларисою знімали Житомирській  обласній філармонії. Продюсери фільму розповідають, що зйомки у Житомирі збирали натовпи людей, для масових сцен та перетворювали сучасних жителів  на театральних глядачів ХІХ століття. 

Дотепер на  Житомирщині тривають зйомки фільму «Незламний» про конструктора Сергія Корольова.  Фільм знімає режисер та актор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Петро Авраменко. Це частина проекту «Видатні постаті Житомира», у рамках якого вже вийшли художньо-документальні стрічки про Олега Ольжича та барона де Шодуара