Житомирський магістрат: археологічний нагляд, дозволи та реставрація

Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації отримав дозвіл від Міністерства культури на проведення ремонтно-реставраційних робіт в будівлі колишнього Магістрату, яка знаходиться на Замковій горі у Житомирі. А також під час робочої наради з представниками Інституту археології домовилися про укладення договору на проведення археологічного нагляду. 

«Проведена нарада з представниками археології, і за результатами наради ми опрацювали питання з приводу заключення договору. Площа земляних робіт складає 75 метрів квадратних, на яких буде здійснено археологічний нагляд. І представник інституту пообіцяв до кінця сьогоднішнього дня надати розрахунки. І завтра передати нам договір на здійснення археологічного нагляду по цьому об’єкту» — повідомила т.в.о. директора департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації Інна Хоменко.

Тиждень тому до Житомира приїжджав представник Інститут археології та був проти ремонтно-реставраційних робіт без попередніх археологічних.

Голова робочої групи по Замковій горі Сергій Намєснік вважає реставрацію аварійно-рятувальними роботами будівлі Магістрату. Та каже, що археологію була порушено ще 200 років тому. 

Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації укладе договір із інститутом археології на проведення археологічного нагляду за земельними роботами в рамках ремонтно-реставраційних робіт по будівлі магістрату