Житомирський лікеро-горілчаний завод, наразі, не працює

1252

Колектив Житомирського лікеро-горілчаного заводу збирався, аби відстояти справедливість і відновити роботу підприємства. Та Чуднівської філії. Працівники у розтраті коштів підприємства звинувачують нового керівника, якого призначили у липні. Закидають директору штучне банкрутування успішного і бюджетонаповнюючого підприємства.

«За 5 місяців склалася така ситуація, що через його чи бездіяльність чи непрофесійну діяльність — ми, на сьогоднішній день, стоїмо. Стоїмо в найкращі місяці, в які ми могли б працювати і заробляти гарні кошти, заробляти заробітну плату, премії, сплачувати податки в державу. Але, нажаль, картина зовсім інша. Завод має борги за комплектуючі, за газ, податки, штрафні санкції. Скоро нам почнуть відключати газ. Зарплата не виплачена і чекати коштів немає звідки. На складі порожньо, комплектуючих на складі також, немає» — повідомив голова профспілки ДП Житомирський лікеро-горілчаний завод Сергій Матвєєв.

Зупинка заводу потягла за собою збитки й борги: людям боргують зарплати, державі — податки.

Крупні дистриб’ютори виставляють мільйонні штрафні санкції. Кредитні зобов’язання не виконуються. Віктор Остапчук, заступник з технічних питань, як ніхто знає, чим «світить» підприємству повна зупинка.  

На зборах працівники проголосували за відсторонення теперішнього керівника та висловилися за переведення Житомирського лікеро-горілчаного заводу у комунальну власність. Своє звернення повезуть особисто до Державного управління справами. Кажуть, представники ДУСу збурення колективу проігнорували.

Спеціалісти заводу провели екскурсію підприємством, яким ще донедавна пишалася область, кожна цистерна, цехи та лінії готові працювати. Показують раритетні пляшки, кажуть, що навіть у війну завод працював, сьогодні ж підприємство зі сторічною історією може «канути в лєту»