У Житомирі відкриють сучасний ТЦ «Епіцентр»

Навесні наступного року у Житомирі відкриють сучасний торговельний центр «Епіцентр» площею близько 19 тис. кв. м. Для міста це залучення мільйонних інвестиції та додаткові відрахування до бюджету, створення нових робочих місць з офіційним працевлаштуванням, соціальними гарантіями та достойною оплатою праці, а також вирішення давньої екологічної проблеми.
Житомиряни також чекають на відкриття «Епіцентру», багато хто вже бував у торговельних центрах цієї мережі в інших містах України.
Варто зауважити, що важливою передумовою появи «Епіцентру» в Житомирі є розв'язання екологічної проблеми. Компанія готова навести лад на території колишньої нафтобази, де, власне, і планується будівництво.
ПрАТ «Нова Лінія», яке входить до групи компаній «Епіцентр К», виступило ініціатором підписання тристоронньої угоди між Житомирською міською радою та ДП «Науково-дослідний інститут нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «МАСМА» про розробку комплексу природоохоронних заходів щодо забруднених нафтопродуктами ґрунтів на території колишньої нафтобази (Київське шосе, 4/2).

Нафтобаза була збудована ще в 1918 році. У 2010 році ТОВ, що її експлуатувало, було визнано банкрутом та припинило свою діяльність. Отже, місто отримало в спадок проблему, яка до приходу інвестора ПрАТ «Нова Лінія» не вирішувалася. Ставши заручником ситуації, ми активно долучилися до її вирішення. Впевнені, що проблема, яка існувала в місті десятиліттями, має бути вирішена зусиллями всіх зацікавлених у цьому сторін. Тому розпочато роботи над проєктом рекультивації ґрунтів на забруднених територіях, а саме на території нафтобази та аеропорту – каже Дмитро Байдюк, представник компанії ПрАТ «Нова Лінія».

До вирішення проблеми підключили відомий науково-дослідний інститут.

Роботи вестимуться у два етапи: перший етап – наукове обґрунтоване щодо вибору препарату з допомогою, якого буде проведена біорекультивація, тобто відновлення власне ґрунту. На другому етапі має бути вибрана технологія внесення препарату і для різних ділянок планується це виконати різними шляхами. На другому етапі робіт передбачається провести внесення деструкторів у ґрунт з одночасним вивезенням на полігон твердих побутових відходів, а на ділянці аеропорту разом із висівом багаторічних культур таких як сидерати  – каже Олег Картавцев, директор ДП «НДІ ННП «МАСМА».

В компанії переконують, що поява ТЦ «Епіцентр» щорічно забезпечуватиме міський бюджет мільйонними надходженнями, надасть місту нові можливості для розвитку інфраструктури, освіти та медичної галузі В компанії переконують, що поява ТЦ «Епіцентр» щорічно забезпечуватиме міський бюджет мільйонними надходженнями, надасть місту нові можливості для розвитку інфраструктури, освіти та медичної галузі сказав Олег Полохайло, заступник ген. директора з питань капітального будівництва ТОВ «Епіцентр».

Поява сучасного торговельного центру «Епіцентр» для Житомира та сусідніх міст – це можливість обрати необхідні товари для всієї сім’ї серед яких: будматеріали, меблі, фарби, вироби з дерева, автотовари, побутова хімія та електроніка, текстиль, канцтовари, сантехніка, плитка, посуд, меблі, дитячі та спортивні товари тощо.