Харчування в школах та садочках Житомира — тема нового бюджетного року

Харчування в початкових класах та садочках Житомира для дітей з інших ОТГ. Тема з котрої розпочався новий бюджетний рік. Відповідно до рішення виконкому змінилася вартість та умови харчування для дітей, які не зареєстровані в Житомирській ОТГ. Оліївська громада зголосилася компенсувати гроші. Однак, наріжним каменем для остаточної співпраці став пункт 1.4.3. Ним виконком задекларував оплату харчування пільговиків безвідносно до місця реєстрації.

«Ми не можемо поділити дітей на Оліївських, Станишівських, Житомирських, якщо вони являються пільговими категоріями, і є соціально захищена верства населення» — сказала заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Свытлана Ковтуненко.

Платити за пільговиків з власного бюджету Оліївська сільська рада не згодна. Мовляв, депутати не проголосують компенсацію коштів Житомирській ОТГ, маючи на руках фактичні правові розбіжності.

У процесі обговорення виявилося, що Оліївська ОТГ, хоч і готова платити за харчування дітей, однак боргує, ще за минулий рік.

Після тривалих дискусій представники Оліївської громади погодилися платити і за пільговиків, однак вимагають скасувати пункт у рішенні виконкому, який передбачав виключну оплату харчування дітей пільгових категорій з бюджету Житомира.

«Там чітко написано, всіх громад фінансуємо безкоштовно. І давайте, нехай всі громади будуть в одних умовах. Ми готові компенсувати, якщо потрібно, будемо компенсувати і за пільгові категорії. Але давайте, нехай не буде так, що Станишівка чи інші громади не компенсують, а ми сьогодні компенсуємо всіх. Давайте, знайдемо компроміс. Харчувати дітей треба!» — сказав депутат Оліївської сільської ради Анатолый Мельниченко