У домі української культури відбувся захід «Єднаймося заради України» в рамках відзначення Дня Соборності

У домі української культури єдналися заради України. Однойменний захід відвідали учні житомирського міського колегіуму. Діти вчилися плести патріотичні браслети та влаштували флешмоб – співали про Україну.

«Сьогодні Дім української культури робить тематичний захід до Дня Соборності. 22 січня вся Україна буде святкувати 101 річницю Соборності України. Мета сьогоднішнього заходу – підняти патріотичний дух нашого підростаючого покоління, закріпити ті знання, які у них вже є. пояснити що таке соборність, чому так важливо святкувати цей день, чому так важливо об’єднуватись у цей день і не тільки у День соборності, а й назавжди об’єднатися. В єднанні наша сила» — розповіла завідувач Дому української культури Тетяна Дідківська.

Українці мають традицію у День Соборності об’єднуватися від заходу до сходу у живі ланцюги. Перший такий був 21 січня 1990 року в переддень Злуки та проходив через Житомир. Організатори та свідки кажуть, тоді не виготовлялися жовто-блакитні прапори та й взагалі була заборонена українська символіка, окрім того за наказом комуністичної влади в магазинах Житомира не продавалися жовта та блакитна тканина. Патріотів  це не зупинило і вони шили прапори власноруч з підручних засобів