У Житомирській міській раді поговорили про підвищення цін на водопостачання

З минулого тижня в Житомирі змінилися тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. До цього тариф складав 19 гривень 43 копійки, тепер  житомирянам доведеться викласти більше 25 гривень. У цілому послуга здорожчала на понад 30 відсотків. 

Андрій Нікітін у підвищенні тарифу вбачає великий позитив, адже таким чином з’являться  гроші для покращення водопостачання в місті та підвищення зарплат працівникам водоканалу.  

В порівнянні з тарифами районних центрів області на водопостачання і водовідведення у Житомирі найнижчі ціни. Однак в загальноукраїнському рейтингу Житомир займає 6 місце за підвищенням цін. У водоканалі анонсують, якщо житомиряни погодяться сплачувати ще на гривню більше, воду з крана можна буде пити.

В планах водоканалу закінчити реконструкцію першої ділянки магістрального трубопроводу, ним користуються, однак не всі абоненти підключені. Наразі дефіцит тиску води відчувається у містечках Гуйва та Станишівка через ремонтні роботи. Ремонтні роботи планують завершити на початку червня цього року. 

«Ми виступимо з ініціативою зробити питну воду з крана набагато кращої якості вже в цьому році. Ми запропонуємо містянам додати в тариф певну суму грошей на завантаження фільтрів активованим вугіллям. Для того, щоб позбутися усіх неприємних запахів та присмаків в нашій воді. Якщо містяни погодяться, ми збільшимо тариф орієнтовно на 1 гривню і в цьому році наддамо, десь влітку або восени, питну воду з крана» — сказав директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін