У Житомирі підписали енергоефективні меморандуми

Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності та міські голови Житомира, Коростеня, Малина і Новоград-Волинського підписали Меморандуми про співпрацю. Цим документом сторони зобов’язалися впроваджувати в регіоні енергозбереження та підтримувати заходи , що підвищують рівень енергетичної ефективності будинків.

«Фонд створений у 2018 році, хоча сама робота, співпраця з європейськими партнерами та урядом України розпочалася ще у 2015 році, тому це такий був дуже довгий процес. І, нарешті, ми прийшли до того моменту, коли ми можемо із початком роботи фонду енергоефективності приступити до масштабної енергомодернізації багатоквартирних будинків України. Мета фонду — допомагати співвласникам у багатоквартирних будинках» — повідомила директорка Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну.

Фонд надаватиме підтримку ОСББ з термомодернізації багатоквартирних будинків, осучаснення систем централізованого опалення, котелень, а також допомагатиме з кредитами для ремонту житлового фонду.

В Житомирі вже діє програма Муніципального енергетичного плану на 2017-2020 роки. Нею передбачено відшкодування відсоткової ставки за кредитами, або частини тіла кредиту, отриманими ОСББ ЖБК, ЖК Житомира  на придбання енергоефективного обладнання і проведення відповідних робіт. Головне не боятися та переконати людей ділиться досвідом голова правління ОСББ «Київська 52» Людмила Галліна.

Всього в Житомирі  323 ОСББ та 996 багатоквартирних будинків