Досягнення податкової служби області у наповненні бюджетів за 2019 рік

У Головному управлінні Державної податкової служби у Житомирській області розповіли про реорганізаційні зміни, котрих зазнала податкова служба. У травні минулого року Об’єднані Державні податкові інспекції ліквідували. Наразі ДПІ є відділом територіальних управлінь. У Державній податковій службі Житомирської області є 6 таких управлінь та 15 ДПІ.

За минулий рік надходження до зведеного бюджету склали майже 12 млрд гривень . Це рекордна сума за останні роки кажуть у Державній податковій службі. Якщо порівнювати з 2018 роком надходження до бюджетів зросли на 22%.

«Не буду казати, що це тільки досягнення податкової, змінилася, дещо психологія платників, які розуміють, що від належної сплати податків залежить добробут країни» — повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Житомирській області Ірина Свєтяш.

А от Лісова галузі, яка традиційна була однією з бюджеутворюючих, за минулий рік солідними податками похвалитися не може.  У податковій це пов’язують із скороченням майже 800 працівників лісгоспів, це потягло за собою скорочення  фонду оплати праці та зменшення на 14 відсотків податок на доходи до місцевого бюджету