Пологове відділення Романівської лікарні отримало апарат для штучної вентиляції легень новонароджених та дітей віком до одного року

Апарат для штучної вентиляції легень до пологового відділення Романівської лікарні привезли депутат обласної ради Ігор Ходак та директор Житомирського перинатального центру Юрій Вайсберг.

«В ремонт компресора було вкладено 25 тисяч гривень. Були якісь не зрозумілі причини поломки» — розповів депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак.

Романівські лікарі кажуть, що реанімаційна  техніка вкрай необхідна. На щастя, летальних випадків у пологовому не було. Однак, раніше за необхідності порятунку життя маляти, підлаштовували апарат, розрахований на дорослих.

Працівників медичного закладу познайомили з роботою ШВЛ. Однак, для   надання якісних  реанімаційних заходів, лікарі – неонатологи тиждень навчатимуться у Житомирському перинатальному центрі.

«Звичайно, краще б апарат взагалі не включався і всі наші дітки народжувалися здоровими, сильними, з гарною вагою і приносили нашій Україні надбання. Тільки завдяки тому, що вони тут народилися уже це цінували і гордилися» — сказав депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак