У Житомирі змінили маршрут тролейбусу №4, а 12-й відмінили

Вже відзавтра, з 27-го лютого, тролейбусний №4 курсуватиме з мікрорайону Крошня до Залізничного вокзалу по вул. Київській, обіцяють, що з інтервалом руху в будні дні 6-8 хв. Його маршрут скоротили. Тролейбусний маршрут №12 «Крошня – Центр» скасовується. Тролейбуси, які працювали на даному маршруті, будуть додані на тролейбусний маршрут №4.

Колишній заступник міського голови з питань транспорту написав на своїй сторінці в Фейсбуці, що такі дії є лобіюванням приватного перевізника, цитуємо:

«Скорочувати тролейбусні маршрути на користь приватним перевізникам це — погано.
Зустрів кілька коментарів, що маршрут №12 возить лише пенсіонерів і нерентабельний. Розчарую таких коментаторів: маршрут № 12 так як і № 4 входили в п'ятірку кращих маршрутів ТТУ»
Автобусний маршрут 110 колись їздив до залізничного вокзалу, але залюбки продовжив своє курсування через польову. Саме з Крошні до Польової зараз їздить тролейбусний маршрут № 4, який скорочують до вокзалу. В шахах такий маневр називається рокіруванням».

«Що тут коментувати? Якщо ми кажемо, що буде вдвічі зменшений інтервал між тролейбусами, і ми розраховуємо на платного пасажира, і паралельно будемо зменшувати кількість автобусів приватного перевізника, це фактично і відповідь: чи це лобіювання, чи навпаки ми посилюємо тролейбусним, а зменшуємо автобуси» — повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровний.

Наступний на черзі по оптимізації транспортної мережі — мікрорайон Богунія, кажуть в управлінні транспорту