У Житомирській дитячій лікарні перебуває юнак із підозрою на коронавірус

381

Із підозрою на коронавірусну інфекцію госпіталізували 16-річного житомирянина. Привезли на швидкій, нині він перебуває у дитячій міській лікарні, нещодавно повернувся з Польщі. Експрес-тест показав негативний результат, чекають лабораторного підтвердження. В дитячій лікарні таких експрес-тестів на коронавірус 10, на грип — сотня.

«Вчився в Польщі, захворів в Польщі 13-го березня. Такий випадок розцінюється як підозрілий на COVID-19. Пацієнт був госпіталізований в інфекційно-боксоване відділення №1, дообстежений, проведені швидкі тести на грип та коронавірус, вони негативні. Взяті зразки біоматеріалу з носоглотки, і сьогодні відправлені в обласний лабораторний центр, чекаємо результатів» — повідомила медичний директор Світлана Довгаль.

Рідні юнака нині перебувають на самоізоляції. А у дитячій міській лікарні відбуваються навчання для співробітників: одягають маски та захисні костюми. Продемонстрували і журналістам: що одягають працівники інфекційного та як проводять ескпрес-тести.

У разі виявлення симптомів распіраторного захворювання, лікарі радять дзвонити сімейному лікарю: консультуватиме по телефону, і в разі необхідності пацієнта доправлять в інфекційне й проведуть експрес-тест. Йдеться зокрема про кашель із високою температурою та історію подорожей закордон