Чи дотримуються житомиряни обмежень у громадському транспорті?

476

Згідно постанови Кабінету міністрів від сьогодні діють обмеження у громадському транспорті: маршрутках, тролейбусах, трамваях не можна перевозити більше 10 людей одночасно. В Києві закрили метро, тому всі охочі їхати користалися лише наземним транспортом. Величезний пасажиропотік створив солідні черги та транспортний колапс. А от у Житомирі ситуація не настільки критична.

Хоч не всі зрозуміли інструктаж з першого разу й обмежили перевезення лише з 12-ої.

Деякі житомиряни вважають – обмеження невиправдані, карантинні заходи лише посилюють паніку.

Начальник управління транспорту Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний каже, завдання на сьогодні – організаційні, жорсткіший контроль здійснюватиметься від завтра.

«На сьогодні завдання забезпечити всі організаційні заходи, а завтра вже будемо забезпечувати контроль. Контроль за виконанням даної норми покладено на органи Національної поліції, ми вже провели зранку, з ними робочу нараду, щодо даних питань. Сьогодні профілактика, сьогодні робоча група вже працює і повідомляємо керівників підприємств транспортних наших, щодо обмежувальних заходів. З завтрашнього дня буде більш посилений контроль, тому що відповідальність більш серйозна» — повідомив начальник управління транспорту Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

У міській раді повідомляють, що є вірогідність того, що переглянуть вимоги до обмежень. Також мають змінити пункт в постанові що стосується нерегулярних перевезень