Житомирян закликають творити красу навколо та допомагати літнім людям

510

«Повага до людини = повазі до країни» — таку інсталяцію зробили члени ГО «Житомир, зроби голосніше» на початку цієї зими, розмістили на вулиці Михайлівській, пізніше встановили горщики із квітами. Красу оцінили не всі житомиряни: клумби пустішали. Ініціатори проекту закликають містян: творити красу разом, а не руйнувати її. Водночас хочуть запровадити волонтерський рух із допомоги літнім людям з доставкою їжі й оплатою комуналки.

Однак, з настанням весни, упродовж останніх тижнів люди крали квіти з інсталяції. Підтвердженням є відео з камер спостереження, які ширяться Інтернетом. 

Схожі дії вчиняли і раніше, і стосувалося це не завжди квітів: на Михайлівській зникали прикраси з вікон кав’ярень, в клумбах з’являлись жувальні гумки. На площі Перемоги, біля закладу харчування крали туї. На противагу, більш чемні житомиряни почали приносити горщики із саджанцями: Михайлівську «засипали» квітами: нарциси, гіацинти…

«Є певна кількість житомирян, які дали відсіч цим людям, невігласам, які цей наш простір, де ми спілкуємося кожного дня» — повідомила голова ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко.

Окрім краси, закликають творити й добро! Взялися допомагати літнім людям.

«Відповідно, в цій ситуації, яку ми сьогодні маємо з коронавірусом, дуже важливо нам всім тут об’єднатися, і взяти на себе цю відповідальність за позитивний потік, перенаправити, навколо себе. Ми, там де ми працюємо, біля нас є жінка літнього віку без дітей. Вона зовсім-зовсім старенька, і їй дуже потрібна допомога, і я знаю, що вона сьогодні піде платити комунальні, їй треба їжа. І ми взяли на себе таку відповідальність, ми намагаємося дати їй якісь продукти, взяти якусь її щоденну роботу на себе, з якою вона точно не зможе впоратися в цей період пандемії. Я думаю, що кожен із нас може навколо подивитися: якого сусіда він має, чи потрібна допомога. Щоб ми об’єдналися і допомогли один одному, пройти цей такий, на мій погляд, непростий шлях» — розповіла голова ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко