Як у Житомирі відбувається контроль під час карантину?

546

У Житомирі працюють мобільні групи , які перевіряють чи дотримуються карантину. Так, інспекція з благоустрою, а саме 4 групи з 9 ранку перевіряють ринки, магазини, салони краси, заклади харчування. Виявляється, попри заборону не всі непродовольчі магазини закриті.

Також не дотримуються обмежень і у житомирському транспорті. Сьогодні зранку журналісти СК1 зафіксували у маршрутному таксі близько 30 людей. Водій виправдовувався, мовялв, не може їх фізично вигнати, а от пасажири поводилися доволі агресивно, навіть вибили телефон з рук журналістки.

У міській раді кажуть, що порушення сьогодні виявляли, але лише усно попереджали. Надалі планують застосовувати жорсткі міри. Коли і як – невідомо, хоч чіткі обмеження самі ввели відучора.

«Поки було усне попередження. Але надалі, над цим будемо вести нагляд» — сказав заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

До поки ж риторичне питання жорсткого контролю в умовах коронавірусного карантину зависло у кулуарах  міської ради, тож сподіватимемося на сумління громадян, або ж милість Божу?