Житомирський виконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів

Сьогодні на позачерговому засіданні Житомирський виконком ухвалив обмежувальні заходи на період Великодніх свят та поминальних днів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Прийняли рішення закрити кладовища для відвідування: польський цвинтар, Корбутівське кладовище, Старообрядове кладовище, Смоківське кладовище, кладовище села Вереси – 18,19, 20, 23, 25 та 26 квітня; Російсько-Вільське кладовище та Смолянське кладовище – 18, 19, 20, 23, 25, 26, 27 та 28 квітня; Чеське кладовище – 18, 19, 20, 23, 25, 26 квітня та 3 травня.

«Ми організовуємо трансляцію з храмів. Для того, щоб люди могли отримати пасху, яка вже освячена, ми домовилися з усіма конфесіями, що пасхи будуть освячуватися, прямо, на виробництві. Наступне питання — проводи. Ми будемо закривати кладовища. Ми будемо перекривати рух транспорту за допомогою поліції по цьому шосе. Буде адміністративна відповідальність за ці порушення. Протягом наступного тижня люди зможуть відвідати кладовища невеликими групами, для того, щоб вшанувати своїх рідних та привезти могили до порядку» — повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин