Ситуація із хворою на СOVID медсестрою у Новограді — Волинському.

Медсестра Новоград – Волинської районної лікарні, хвора на Ковід – 19, виклала відео у соцмережі, де говорить, що елементарних засобів захисту у медиків немає та закликає громадян бути свідомими. Під час брифінгу в ОДА очільник галузі охорони здоров’я в області Микола Суслик сказав, що по Новограду-Волинському на вівторок було 637 ізоляційних халатів, 2417 респіраторів, 438 костюмів біозахисту, 708 масок, 567 окулярів, 3000 рукавичок. Що стосується механізмів зараження і інфікування медичних працівників, то ситуацію потрібно буде вивчати, відзначив Суслик. Зараження могло відбутися як в медичному закладі, так і в побуті, оскільки, зі слів Миколи Суслика, і медичні працівники, і пацієнти не завжди говорять правду про свій епіданамнез.

Телеканал СК1 звернувся з проханням до голови Новоград – Волинської РДА Сергія Атаманчука надати контакт головного лікаря медичного закладу, аби мати повну картину ситуації, натомість журналісти почули, що їхня робота полягає у тому, щоб збирати плітки.

«Вона говорить — то добре, він говорить — інше, а ваша робота журналістів — плітки збирати. Через те я кажу, є у нас штаб, який займається…От через те, щоб не було мови про те, що ще інша офіційна заява є у головного лікаря, я вам кажу, що є секретар в штабі, який займається наданням інформації» — сказав голова Новоград — Волинської РДА Сергій Атаманчук.

Головний лікар районної лікарні таки прокоментував ситуацію. Василь Борис чітко озвучив кількість наявних масок та респіраторів. За березень – квітень лікарня видала 11 тисяч масок та понад дві з половиною тисячі респіраторів різних класів. Головний лікар зізнається, так й цього не достатньо, у всьому світі така ситуація. Про медперсонал дбає й, цитую, переживає за кожного, що ж до самої медсестри – на разі проводиться службове розслідування, аби встановити шлях та обставини інфікування.

«У дитяче відділення — 200 масок 11 березня видали. Потім хірургічні маски — 171 маску, шапочки — 20, респіратори — 125, щитки захисні багаторазові — 22 штуки, рукавички — 300 пар, халат захисний — 60 штук і комплект індивідуального захисту — 13 штук. Це березень і на початок квітня. Це соматичне відділення, яке у нас не задіяне для надання медичної допомоги хворим на COVID — 19... Воно ніде не достатньо, в усьому світі, ніде не достатньо, тому що, якщо дотримуватися всіх вимог, до використання одноразових масок, то треба десятки тисяч, але для того, щоб убезпечити медичних працівників, на мою думку на той час було достатньо» — повідомив головний лікар КП «Новоград — Волинське територіальне медичне об’єднання» Василь Борис