Встановили намети для обсервації курсантів

В Житомирському гарнізоні першим хворим на COVID-19 виявився курсант військового інституту. Нині  хлопець перебуває в шпиталі. Ті, хто з ним контактував — в ізоляції.  Щоб запобігти можливим викликам і загрозам здоров’ю особового складу, у навчальному закладі  до стаціонарного ізолятора додали і  польовий. Це дасть можливість при потребі відокремити  одне від одного невеликі групи людей.

«Ми зробили висновок, що дуже актуальним є не наявність великого ізолятора з великою кількістю ліжкомість, а великої кількості невеликих приміщень з якомога меншою кількістю ліжкомість для того, щоб мікрогрупи курсантів не могли контактувати між собою впродовж всього режиму обсервації» — розповів начальник Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова Олександр Левченко.

Розгорнуті намети повністю автономні, розраховані на групи з 5-6 осіб.   Перебуваючи в ізоляціїї, тут можна навіть дистанційно навчатися.

Перевірив умови табору і керівник Житомирського шпиталю, де нині проходять лікування хворі на COVID-19.

Тим часом, нині на території табору проходить підготовка курсантів інституту, які за кілька місяців стануть офіцерами Збройних Сил.  

В інституті сподіваються, що усе це знадобиться лиш для тренування, та роблять все, аби уникнути поширення хвороби