Малинчани хочуть мати власний район на Житомирщині

До Малина приїхали народні депутати, аби зустрітись із представниками місцевого самоврядування. Питання важке: Мінтериторій хоче створити 4 райони на Житомирщині, а малиначани впевнені: їхній район повинен бути 5-м. Голова облджержадміністрації зазначив: ще в грудні подали до Міністерства розвитку громад та територій створення саме 5-ти районів.

Серед місцевих такі зміни викликали обурення. Малинський міський голова заявляв про незручність для людей, зокрема в отриманні адмінпослуг, якщо створять таки 4 райони.

Після палких обговорень — народні обранці запевнили: на Малинському районі крапку не ставлять. На черзі відповідні обговорення та рішення парламенту й Міністерства. Народний депутат та голова профільного комітету Верховної ради Андрій Клочко відгукнувся на звернення активної Малинської громади та приїхав з’ясувати ситуацію.

«При створенні 4-х районів відбувається дуже великий перекіс, і відсутня якась логіка й порушуються іще більше рекомендації, в частині: Житомирський район буде складати 50 відсотків населення області. Не буде змоги надання якісних послуг державного рівня. Коростенський район, якщо буде 4 округи, буде складати 40 відсотків території. Від віддалених сіл до Коростеня відстань складає 140 кілометрів» — сказав народний депутат України Андрій Пузійчук.

Відвідали нардепи міську лікарню, куди передали засоби захисту та антисептики, які так необхідні в час пандемії. 

Представникам центральної влади показали промисловий потенціал Малинщини, потужні підприємства, якими славиться район: це і кар’єри з видобутку каменю, і виробництво тротуарної плитками, і завод по виробленню вибухових речовин. 

Народні депутати оцінили спроможність Малинщини.

Обговорення щодо субрегіонального поділу Житомирщини ще триває, малинчани сподіваються на позитивне рішення влади