Як нараховуватимуть субсидії в період карантину

817

В автоматичному режимі будуть призначатися субсидії абсолютно всім домогосподарствам, які отримували їх раніше, тому в управління соціального захисту потрібно повідомляти про всі зміни.

Також пояснили, як отримати субсидії тим громадянам, які залишилися без роботи в період карантину.

Якщо ж в період карантину людина перебуває у відпустці за власний рахунок, то таку ситуацію розгляне комісія, кожному індивідуально. 

«Якщо за власний рахунок. Є таке питання, яке може розглядатися на комісії, якщо доходу, наприклад немає, людина не сплатила єдиний соціальний внесок, то є таке питання з яким до нас багато сімей звертаються. Якщо є два місяці перед моментом звернення, людина тільки почала сплачувати єдиний соціальний внесок і почала працювати, то вона може звернутися до комісії і цього достатньо, для щоб призначити субсидію, як виняток, але в подальшому вона має працювати. Бо на жаль, якщо це не виконується і тільки одержувач субсидії отримав субсидію, а далі звільнився і не працює, то таку субсидію необхідно повертати до бюджету» — розповіла заступник начальника управління соціального захисту населення Корольовського району Лілія Процюк