Стан та доля дитячої стоматполіклініки Житомира

Дитяча стоматполіклініка. У самому центрі Житомира, старовинне приміщення, рік побудови невідомий: йдеться і про початок 20-го, а може і про 19-те століття. Як могли — косметично ремонтували, зокрема замінили систему опалення, яка була пічною, що затратно.

Реформа медицини в Україні триває. Наразі трансформують вторинну ланку медицини. У незрозумілих обставинах лишилась стоматологія. Житомир — не вийняток. І найбільш специфічне питання — у дитячої стоматполіклініки. 

Директор комунального підприємства перебуває на роботі, хоча має вихідні за власний рахунок, в умовах скрути підприємства. Щодня в дві зміни працюють по 3 медики, всього штату: понад 70 чоловік. Дмитро Школа розповідає: заключивши договір із НСЗУ, отримали тільки 10 відсотків від потреби: а за таких умов жити за власні надходження, до того ж виплачувати зарплати — неможливо.

«Зараз виникло питання, як ми можемо надавати допомогу із розрахунку: тариф на стоматологічну допомогу був встановлений 9 грн, 19 коп. за відвідування. Медична маска. І всі я думаю розуміють, звичайна коштує близько 9. Вирішується питання функеціонування закладу в межах реформи. На платних послугах, на дитячій стоматології. Заклад може збанкрутувати, це моя особиста думка» — розповів директор КП «Дитяча стоматологічна поліклініка» Дмитро Школа.

Міський голова заявляв про можливе перенесення дитячої стоматології.

Міський голова запевнив: приміщення старовинне, і навіть за умови перенесення звідси стоматології — будівлю нікому не продадуть і не віддадуть під заклад сфери обслуговування. Тим часом, із міської казни закрили зарплати працівників стоматології за квітень, коштів від НСЗУ вже не лишилось, виплатили аванс за травень, чекають на нові надходження, аби функціонувати