Житомирська пенсіонерка про сплату за газ

Таїсія Павлівна проживає за адресою вул. Святослава Ріхтера 64А. Тут три роки тому, в березні 2017-го, встановили побудинковий лічильник.

«І почалися наші проблеми. Нарахували мені за березень 2017 209 кубів газу. Плита у мене — лише верх газ. Нас тоді було троє: дитина неповнолітня, дочка працююча і я пенсіонерка. Це виходило 1441 гривня. Міська рада судилась із Газзбутом. Перший суд виграли, нам прислали папірці, що вони мають повернути нам кошти. А потім Газзбут подав апеляцію, і виграли вони: ніхто нам нічого не повернув» — розповіла житомирянка Таїсія Ходзінська.

Зараз жінка зареєстрована в квартирі одна. Каже: платіжки і далі для неї «захмарні». Близько 20-ти квартир в домі не мають індивідуальних лічильників, тож вартість за газ по показниках побудинкового лічильника ділять між ними. Аби сплачувати лише за вжиті кубометри газу. Встановити лічильник вдома не може, адже це задорого: понад 5 тисяч гривень. 

Тому в Житомиргазі наголошують на заключенні договорів із ними, або іншими компаніями, аби труби регулярно перевіряли на витоки. Адже якщо такі є — це може збільшувати кількість витрачених кубів газу. Про конкретну ситуацію з будинком номер 64А на вулиці Ріхтера, кажуть: тут лише два варіанти. Або ж сплачувати й надалі суму, яку ділять порівну між квартирами, де немає лічильника в квартирі. Або ж такий встановити