Фонд Петра Порошенка допомагає медикам у боротьбі з COVID —19

Партія «Європейська Солідарність» та Фонд Петра Порошенка продовжує допомагати  районним лікарням Житомирської області. Захисні костюми та пульсоксиметри вже отримала північ області, наступну партію доставили до Радомишльської та Коростишівської районних лікарень. На черзі – Новоград-Волинський.

В Житомирській області COVID —19 розпочався з Радомишля, саме тут першою в Україні на коронавірус захворіла і з часом померла жінка. Фельдшер екстреної медичної допомоги Світлана Будник розповідає, кожної зміни зустрічається зі страшною хворобою віч-на-віч, тому піклування про життя та здоров’я медиків сприймає з вдячністю.

«12 березня 2020 року перший випадок, привезла наша бригада. Спочатку було страшно, а зараз ми вже всім забезпечені, все у нас є. Є вже навики, є вже досвід, так би мовити. Це дуже важливо, особливо, враховуючи те, що нас працює обмежена кількість особливо, перший час. Бо 12 березня вся бригада потрапила на ізоляцію на 14 днів. П’ятеро ми працювали, було надзвичайно важко. Хочу подякувати своєму прекрасному колективу, що в той час ніхто не сказав, що я втомився, ніхто не сказав, що я не поїду. А на рахунок захисту, то це дуже важливо. У кожного з нас є діти, сім’я, батьки яких ми відвідуємо, тобто не принести додому — це дуже важливо» — розповіла старший фельдшер екстреної медичної допомоги в Радомишльському районі Світлана Будник.

Подбали і про захист медиків Коростишівської центральної районної лікарні. Головний лікар закладу каже, найцінніше в лікарні  -  медперсонал, які щодня рятують людські життя від страшного вірусу, тому захистити їх —  завдання номер один. 

Фонд Петра Порошенка та політична партія «Європейська Солідарність» і надалі допомагатиме медичним закладам у боротьбі з COVID —19