ПриватБанк передав міській лікарні №1 Житомира апарат ШВЛ найвищого класу

В лікарню №1 Житомира та Чернівецьку обласну лікарню надійшли апарати  ШВЛ HAMILTON-C1, а в Львівський обласний госпіталь інвалідів війн та репресованих ім. Ю. Липи — апарат HAMILTON-C3 PRO. Дані апарати багатофункціональні, за їх допомогою здійснюється як інвазивна, так і неінвазивна вентиляція, проводиться киснева терапія. Вартість одного апарата — близько шістдесяти сотень тисяч.

«Це не перша допомога лікарняним закладам міста й області. І в рамках цього фонду нещодавно було передано обладнання, яке сьогодні, сподіваюсь, допомагає працювати з хворими. кожен клієнт банку має можливість внести свій посильний вклад через відповідні опції в банкоматах, терміналах, на касах» — сказав директор Житомирської філії ПриватБанку Вадим Хиля.

На придбання обладнання в рамках програми «Дихай» Разом проти коронавірусу» ПриватБанк надав 29 мільйонів гривень, компанія Мастеркард — 3 мільйони, активно долучаються і клієнти банку.

«Ми вдячні за уже котру допомогу ПриватБанку, який залишається небайдужим. Дуже активно допомагає з початку епідемії COVID в Україні. Так як ми лікарня першої хвилі надання допомоги, співробітники та керівництво це розуміють, і вони завжди нам допомагають. Наразі ми сьогодні маємо гарний швейцарський апарат штучної вентиляції легень. Я вважаю, що це яскрава, гарна, на взірець допомога, яку ми сьогодні отримали від компанії» — розповів директор КП «Лікарня №1» Житомирської міськради Володимир Мордюк.

Сучасних ШВЛів сьогодні в лікарні шість, нині вони у відділенні інтенсивної терапії. Але обладнання від ПриватБанку — перший висококласний апарат такого рівня в 1-й міській лікарні, розповідає завідувач відділенням реанімації.

«Експертний клас апаратів штучної вентиляції легень. В кожній великій клініці Європи, Америки, такі апарати стоять, або подібний. Кожна клініка має за честь мати такі апарати. Апарат «Гамільтон С-1» вважається початковим апаратом вищого експертного класу, надає допомогу на рівні інтелектуальних показників. Він визначає свої параметри для кожного хворого, і, відповідно, якісно можна надавати довготривалу штучну вентиляцію легень нашим пацієнтам, нашим клієнтам. Гарний подарунок для допомоги нашим хворим, він буде використовуватись постійно для наших пацієнтів» — повідомив завідувач відділенням реанімації КП «Лікарня №1» Житомирської міськради Микола Нагорний.

Директор благодійного фонду ПриватБанку Анна Павлова говорить, що з початку пандемії в ті регіони, в яких ситуація була найгострішою, Банк вже доставив 11 апаратів ШВЛ. Очікується поставка ще близько 20. Обладнання, яким укомплектовують медичні заклади, виключно експертного класу, воно рятуватиме здоров’я і життя пацієнтів багато років.

«Ми, з 16-го березня, ПриватБанк та благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто», започаткували програму, яка називається “Дихай! Разом проти коронавірусу”. Кошти надходять від благодійників, від бізнесу та громадян України. Ці кошти ми направляємо на придбання засобів захисту, обладнання, яке допомагає лікарям та лікарням, пацієнтам цих закладів по всій Україні швидше одужувати» — каже директор благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!» Анна Павлова.

Долучитись до акції можна через мобільну та веб версію Приват24, на сайті ПриватБанку або Благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!»