У лабцентрі знову відмовились реєструвати наказ МОЗу про призначення нового в.о. директора установи

До Житомирського обласного лабораторного центру прийшла заступниця голови ОДА із наказом від Міністерства охорони здоров’я, який намагались зареєструвати. Разом із нею прибув і Олександр Зарицький, якого МОЗ пропонує виконуючим обов’язки директора установи. Нагадаємо, зареєструвати наказ Міністерства намагались і півтора тижні тому, приїздив головний санітарний лікар України, однак і тоді в установі відмовились це робити. Нині ж викликали поліцейських, однак реєстрації не відбулось.

«У мене в руках наказ міністерства охорони здоров’я України щодо призначення Зарицького Олександра Миколайовича в.о. директора Державної установи Житомирський обласний лабораторний центр МОЗу тимчасово до призначення директора установи. Зараз ми прийшли до лабцентру, намагаємось зареєструвати документи МОЗу в канцелярії, нам перешкоджають якщо працівники правоохоронних органів нам не допоможуть — будемо звертатись до суду» — повідомила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

Реєструвати наказ Міністерства охорони здоров’я, якому підпорядковується лабораторний центр, тут відмовилися, мовляв не можуть без погодження керівника. 

До лабораторного центру прибула слідчо-оперативна група, радили представникам установи накази МОЗу зареєструвати.

«Якщо наказ ми відкриємо, подивимось, шо він незаконний, стаття 41 КК каже: забороняється виконувати незаконні накази і забороняється примушувати виконувати незаконні накази» — сказала юрист Наталія Циганчук