У військовому інституті виховують спортивних чемпіонів

Понад місяць тому, Дмитро Косатий — курсант Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова вразив українців своєю вправністю на перекладині. Три години знадобилося спортсмену, аби виконати 1000 і 1 підйом переворот. Це рекорд військового інституту, та не рекорд світу. Відтак хлопець продовжує тренування, аби перемогти.

Поруч з Дмитром на перекладинах  і інші курсанти, адже в Житомирському військовому інституті  спорт не менш важливий, аніж навчання. Особливою популярністю користуються силові види. Тому, спортивні зали зі штангами і гирями фактично не пустують. Полюбляють в інституті Армспорт, який називають по-справжньому чоловічим.

Віталій Леухін почав займатися гирьовим спортом коли прийшов в інститут. Нині випускник – переможець десятків змагань, та майстер спорту.

Поруч із хлопцями не менш завзято підіймають гирі і дівчата. На перший погляд тендітні, та вже досвідчені спортсменки. Кожна з яких має в своєму заліку має не одну перемогу. Марія Чуйченко, також майстер спорту як і Віталій почала займатися цим видом в інституті Корольова. 

Рецепт перемог простий, кажуть курсанти. Головне бажання і сила волі, та без тренерів,  які власним прикладом навчають п’єдесталів не було б. Одними з них є легенди не лише українського, але й світового спорту, майстри міжнародного класу – брати Пронтенки, які кілька десятків років виступають і перемагають навчаючи інших.

Керівник кафедри фізичної підготовки інституту Олександр Старчук, каже, що для військовослужбовця, а тим більш для майбутнього офіцера заняття спортом не хобі, а необхідність.  

«Сьогодні ти кращий в спорті, а завтра у службі. Одна з якостей, яка розвивається під час спортивних змагань — це лідерські якості, вміння ставити перед собою завдання та цілі і їх досягати. Серед випускників у нас підготовлено шість майстрів спорту» — розповів начальник кафедри фізичної підготовки Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова Олександр Старчук