Боротьба проти випалювання вугілля закінчилася трагічною смертю лісівника

Вбивство чи трагічна випадковість? У селі Запілля Лугинського району сусід через дорогу збив місцевого лісівника, який боровся із «діжкарями» аби ті не випалювали вугілля. Родичі водія, який здійснив наїзд кажуть, що ДТП сталася випадково, а не допоміг потерпілому, тому що злякався. А ось родичі загиблого впевнені — лісівника цілеспрямовано планували вбити через його професійну діяльність та боротьбу за справедливість. Обставини події приїхала вивчати місцева поліція, але син загиблого наполіг на перевезенні водія на експертизу до Коростеня, адже ті приїхали навіть без драгера. У селі впевнені, власником діжок є київський депутат, а тому справу пов’язану із випалюванням вугілля неодноразово просто закривали.

«Мій батько лісник і по життю активіст, він завжди боровся із діжкарями, які випалюють вугілля тому, що вони знаходяться дуже близько до населеного пункту і через дим тут важко дихати. Він судився з ними, я своєму батьку казав: «батько, заспокойся, не лізь туди, бо ми цього не поборемо. Сталося так, мій батько йшов від гаража і він його збив, а той, що збив каже, що батько вийшов з-під машини, а ми бачимо, що він вийшов з гаража. Його просто нагло збили, у них був неодноразовий конфлікт, може той хотів його прилякати, а вийшло так. Вони навіть не надали йому першу допомогу» — розповів син загиблого Денис Мельник.

«Те, що це підприємство зареєстроване і платить податки — це стовідсотково. Те, що в них був дозвіл екологічної інспекції, то у них цей дозвіл був. А якщо вже конкретно, то треба піднімати в РДА ці документи і дивитися. Треба до них звертатися, щоб вони надали копії цих документів» — сказав по телефону голова Лугинської ОТГ Петро Мельник.

«Нині призначено низку експертиз, пов’язані із встановленням обставин ДТП і однозначно сказати про механізм пригоди можна буде сказати лише після результатів експертиз. Вже було проведено освідування і стан водія щодо вживання алкоголю, в крові алкоголю немає» — повідомила речниця ГУНП в Житомирській області