Драгонботи на Житомирщині: 300 спортсменів підкорюють світ

Веслування на човнах драконах започатковане ще дві тисячі років тому, в Україні драгонботи стали популярні з 2004 року. Вже зараз спорт у місті налічує 2 професійні команди, 300 спортсменів, 75 з яких дітей та 28 команд різного рівня. Вони займають передові місця на змаганнях і в Україні, і в Європі.

«Спорт називається «драгонбот». Драгон — дракон, бот — велике каное. Цей спорт має багато класів як любителів, так і професіоналів. Так само і діти, в різних вікових категоріях. Цьому виду спорту вже 2 тисячі років, він дуже давно розвинутий в Азії, в Україні він з 2004 року. Дуже розвиваються наші українські спортсмени, вони займають передові місця. В Європі ми одні із перших, в Азії займаємо 3-4 місця. Федерація веслування на човнах-драконах Житомирської області нараховує приблизно 300 спортсменів, з них 75 дітей» — розповів Дмитро Мороз, президент федерації з веслування на човнах драконах в Житомирській області.

Серед Житомирських спортсменів є чемпіони і призери у номінаціях:

  • Кубок України
  • Чемпіонат України
  • Чемпіонат Європи
  • Чемпіонат Світу
  • Кубок Світу

Також президент федерації анонсував Чемпіонат України з веслування на човнах-драконах через півтора місяці.

«Все починалося з хобі. Просто прийшла, спробувала, сподобалося і затягнуло. В цьому році буде 4-й рік як я займаюся саме цим видом спорту. Ми є призерами Чемпіонату України, також 1-2 місця Кубка України» — сказала член збірної України з веслування на човнах драконах Антоніна Котюшенко