Жителі сіл Любимівки та Мостового хочуть приєднатися до Попільнянської ОТГ

Жителі сіл Любимівка та Мостове Андрушівського району з плакатами приїхали до очільника області з проханням приєднати їх до Попільнянської громади замість Андрушівської, кажуть, це територіально вигідно. Попередньо, вони могли потрапити до Волицької ОТГ, але й туди їх не взяли.

«Облдержадміністрація блокує це рішення і не дає дозволу погодження на приєднання Любимівки і Мостового до Попільнянської ОТГ. Ми не знаємо чому?» — каже Любимівський сільський голова Володимир Ящук.

Любимівський сільський голова ділиться, були навіть у міністерстві, там сказали звертатися в облдержадміністрацію. Попільнянська ж громада згодна прийняти ці два села до себе відповідне рішення підтримали на сесії.

У адміністрації людям повідомили, запізно, їхній потяг вже пішов. Посилаються на урядове розпорядження про визначення адміністративних центрів і прем’єр-міністра, який дав доручення в одноденний термін внести корективи.

Начальник управління з питань адміністративно-територіального устрою та організаційної роботи Олександр Бабич однозначний зміни внести вже не можливо, тому села Любимівка та Мостове увійдуть до Андрушівської ОТГ без варіантів.

Люди ж налаштовані рішуче, відступати не планують, будуть перекривати дороги та влаштовувати мітинги, аби добитися свого