Учасник естафети 1980 року Рустам Ахметов розповів про передачу олімпійського вогню на Житомирщині

Повернутися на 40 років у минуле, як Житомир вперше зустрічав Олімпійський вогонь? Учасник естафети Олімпійського вогню 1980  року Рустам Ахметов розповів, як відбулося це дійство. Майже 5 тисяч атлетів бігли з вогнем у руках по дорогам Греції, Болгарії, Румунії та Радянського Союзу.

«Кожному з учасників Олімпійської естафети залишила на пам'ять оцей факел, залишили на пам'ять цю форму, у цій формі я біг, але на території Житомирщини бігли лише «наші»  спортсмени, чужих не було. У нас по Житомирщині більше 130 етапів і більше 130 кілометрів» — розповів майстер спорту міжнародного класу, учасник Олімпійських ігор, учасник естафети Олімпійського Вогню 1980 року Рустам Ахметов.

135 учасників, відбір до естафети був дуже серйозний. брати участь у передачі Олімпійського вогню, окрім спортсменів, міг кожен бажаючий. Рустам Ахметов був першим житомирянином, який потрапив на Олімпійські ігри. У 1972 він став фіналістом 20 Олімпійських ігор в Мюнхені. З надзвичайними емоціями Рустам Ахметов згадує події 1980 року.

На факультеті фізичного виховання і спорту Житомирського державного університету ім. Івана Франка щороку готують олімпійців. Цьогоріч плани Олімпійських житомирських спортсменів змінив коронавірус. На Ігри вони не потрапили. Однак, тренуються й готуються здобувати ліцензії на 2021 рік