Визначили лауреатів премії імені Івана Огієнка

Лауреатів Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка 2020 року сьогодні визначили на засіданні комітету. Премія присуджується у номінаціях: «Література», «Мистецтво», «Освіта», «Наука», «Громадська, політична та духовна діяльність». Кожен лауреат отримає по 10 тисяч гривень. 

Премія присуджується із 1995 року за заслуги у розвитку національної духовної культури, утвердження української державності, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди.

Загалом за перемогу у Всеукраїнській премії цьогоріч змагались 16 претендентів.

«Ми повинні бути максимально об’єктивними і розуміти про те, що не просто ми даємо номінації тим чи іншим людям відомим, а тут всі відомі, всі заслуговують на паремії. Але ми повинні виходити з найважливішого — це критерії, це ті життєві настанови, які ми повинні сповідувати, якщо ми говоримо про Огієнка» — сказав голова комітету із присудження премії імені Івана Огієнка Павло Мовчан.

Після обговорень комітет присудив премію Івана Огієнка Шкарб’юку Петру у галузі літератури, Михайлу Скорику у галузі науки, Володимиру Микитюку в освіті. У номінації мистецтво лауреатом премії став Петро Адрійчук, а от у галузі громадської, політичної та духовної діяльності премію Огієнка отримають В’ячеслав Майборода та Василь Купрійчук. Нагородження лауреатів відбудеться 18 вересня