Сьогодні в Україні відзначають День Хрещення Київської Русі

Князь Київський Володимир Святославович сам прийняв християнство, та посприяв тому, аби воно стало державною релігією Київської Русі.

Християнство прийшло на зміну язичництва, однак деякі елементи і традиції з часів язичництва досі присутні у нашому житті. Це прослідковується на таких святах як Івана Купала, та Великдень. Генадій Махорин наголошує, на тому, що літописці тих часів ідеалізували   образ Княза, так як він не тільки об’єднав Київську Русь, а й зміцнив економічно.

Згідно з історичними даними, після хрещення Русі князь Володимир почав влаштовувати при дворі свята і благодійні обіди для простих людей, а також почав будівництво християнських храмів та освітніх закладів.

Клірик Свято Михайлівського собору говорить про те, що сьогоднішнє свято перш за все свято світлої радості та очищення від гріхів.

«Ми, відповідно, так само повинні віддалятись від гріха, віддалятись від будь-яких дій зла, і наближатись до Бога»  — розповідає протоієрей, клірик Свято Михайлівського собору Володимир Бігун