Тиск з боку посадовців та неналежний догляд за дітьми дошкільного віку

Батьки зневірилися та вирішили діяти рішуче, пишуть звернення, звертаються до високопосадовців та засобів масової інформації, аби вирішити проблему, що сталася в дошкільному закладі №16. Син подружжя має синдром дауна, а отже потребує більш пильного нагляду та уваги, проте вихователі дитячого садочку цього не виконують, — розповідає батько. 6-річного хлопчика неодноразово забирали із садочка в неохайному стані, а коли малого проґавили – батькам ввірвався терпець.

«Дитину неодноразово забирали в жахливому стані, його не переодягали, не мили. Вихователька Тетяна Онищенко разом із помічником вихователя казали, що це не входить в їх обов’язки, нехай він ходить так», — розповідає батько хлопчика Олександр Кривенко.  

«22 липня наша дочка завела дитину в садок, о 9:40 дитина сама, із затримками розвитку прийшла додому, Дружина зателефонувала до завідувачки садочку. Вони навіть не бачили, що дитина пішла додому», — обурюється батько.

«Я запитала, скажіть будь-ласка, Вікторія Іванівна, де зараз моя дитина, вона сказала: «Як? В садочку». Я кажу: «Ні, моя дитина зараз вдома, запитайте вихователя чому». Буквально через секунд 30 вона передзвонила і сказаала, що вихователька святкувала день народження»,розповідає мама хлопчика Оксана.  

завідувачка дошкільного закладу запевняє, зникнення дитини помітили відразу, називає це збігом обставин та запевняє як помітили відсутність хлопчика — організували пошукові заходи. Мовляв, шукали всім світом: від комірника до прачки.

«Там виховується ще 4 дитини, які мають особливі потреби. Вихователь відволіклася на іншу дитину з вадами слуху, поки вона його повернула до дитячого колективу, тоді ж втікла інша дитина. Це сталося дуже швидко, коли вихователь побачили, що немає дитини тут же ж оперативно організували пошукову групу. Була підміна вихователя і вона не знала, де живе хлопчик, якби знала побігла туди», — виправдовується завідувачка дитячого садочку Вікторія Данюк.

Конфлікт назрівав давно. Оксана та Олександр неодноразово зверталися до завідуючої дитячим садочком, повідомляли, що вихователь ігнорує службові обов’язки. Після ходіння по колу мама написала заяву до міськвиконкому. Її прийняли, але порадили конфлікт врегулювати самостійно.

Однак проблеми на цьому не закінчилися. Під час службового розслідування дитину хотіли виключити із садочку.

Родина Кривенків звернулася до начальника управління освіти і науки Новоград-Волинського. Від тоді реакція на батьків посилилася, на Оксану, котра сама є держслужбовцем почали чинити моральний тиск.

«На другий день, залітаючи до кабінету, пані Гвозденко та пані Ващук, з криками, з образами кричала, що я собі дозволяю та сказала, що відповім за кожну копійку виділену на лікування сина», — продовжує мама.  

Самі чиновники від подібного відхрещуються, мовляв, такого не було.

«Намагалася розмовляти з Оксаною Григорівною особисто, але розмова не склалася. Ми зайшли в кабінет до Оксани Григорівни, вона працювала з дироколом, я до речі була не одна, дякувати Богу. Я в спокійній формі, на відміну від Оксани Григорівни, але це був просто взрив», каже в. о. міського голови Новограда-Волинського Оксана Гвозденко.  

Мами Новограда - Волинського оприлюднили ситуацію у соціальних мережах, кажуть, отримали ще одну порцію негативу.