У Житомирі відбувся карантинний «Пісенний Спас» 2020

Цьогоріч учасники фестивалю працюватимуть в незвичних для них умовах, глядачам та навіть родичам заборонено приходити на фестиваль. Такі корективи вніс карантин, а за виконанням умов при вході слідкують працівники.

«Ну усім відрізняється Пісенний Спас цього року тому, що змінена локація, з об’єктивних причин. Змінені умови проведення фестивалю, перший тур пройшов онлайн, на другий тур приїхала частина конкурсантів, які пройшли попередній відбір. Частина журі буде знаходитися в залі на вибудованому подіумі, частина журі знаходиться онлайн і кожного вечора в певний час ми ми виходимо в зум для обговорення», — розповідає голова журі Ірина Шинкарук.  

Учасники фестивалю виступають у трьох номінаціях: Виконавець авторської пісні, виконавець естрадної пісні та конферансьє. На початку фестивалю відбулася церемонія нагородження конкурсантів студентської творчості в номінації «Студентська ліра», яка відбулася онлайн ще в квітні.

«Разом с «Пісенним спасом» буде проходити «Студентська ліра», яка мала пройти ще в квітні, але вона пройшла в онлайн режимі, а сьогодні у нас є нагода отримати нагороду та виступити зі своїми авторськими віршами та піснями», — каже учасник фестивалю Кірілл Горбатюк.

«Тут є чіткі критерії оцінки, там оцінюється і вокал, і поведінка на сцені, і одяг, і артистизм. Тобто є дуже багато пунктів, в кожному пункті виставляємо бали і потім порівнюємо та дискутуємо, якщо конкурсанти набирають однакові бали», — зауважує журі Анжеліка Рудницька.

Цього року переможці Міжнародного фестивалю отримають грошові винагороди та подарунки від спонсорів