Прийняли рішення про знесення аварійної будівлі вечірньої школи №2

На сесії Житомирської міської ради прийняли рішення про знесення аварійної будівлі вечірньої школи №2 на вулиці Івана Кочерги. Краєзнавці розповідають, що дана будівля стоїть в історичному місті на першій об’їзній дорозі Житомира. Побудували будинок в 1906 році брати Аршаневські.

«Це одна із останніх дореволюційних будівель цієї вулиці, але забудовники, такі були брат Аршаневські, поміщики, купці. Будував, безпосередньо, Дмитро Аршаневський цей будинок, вони, чомусь, його побудували з неопаленої цегли, хоча вже в цей час, шість чи сім років діяло два цегельних заводи, які випускали опалену цеглу» — розповідає краєзнавець Георгій Мокрицький

Вже через два тижні аварійний будинок вечірньої школи знесуть повідомляють в управлінні капітального будівництва.

Однак, оскільки будівля стоїть в зоні регулювання забудови в історичному місці по опорному історико-архітектурному плані, тому будувати тут можна, лише, те, що буде погоджено відповідними органами культурної спадщини.

Будівля також, особлива тим, що колись в школі навчався всесвітньо відомий вчений, астрофізик Леонід Грищук. Про, що свідчить встановлена меморіальна дошка.