Житомирський інститут медсестринства бере участь в швейцарському проєкті

В Житомирському медичному інституті реалізовують п’ятирічний швейцарський проєкт «Реформа медичної освіти», який допомагає підготувати фахових медичних працівників. Фінансується він швейцарською стороною в сумі 5 мільйонів франків. 

«В рамках проєкту організовуються школи навчання. Де були науковці З Британії, США, Німеччини, Італії, Швейцарії. Підхід дуже цікавий, до підготовки наших викладачів. Не всі викладачі можуть попасти в цей проєкт. Оголошується конкурс і по анкетам відбирають певну категорію, аудиторію. Навчання відбувається в розрізі критичного мислення та критичного підходу. Тому. Що медик без критичного мислення не може правильно налаштувати свою роботу» — сказав ректор Житомирського медичного інституту Віктор Шатило.

Ректор Житомирського медичного інститут Віктор Шатило зазаначає, важливою в підготовці фахових медиків є практика. Саме тому в рамках проєкту планують облаштувати інститут симуляційними та тренажерними залами, де майбутні медики навчатимуться в умовах наближених до реальних критичних ситуацій. 

Сьогодні в рамках швейцарського проєкту Житомирському медичному інституту передали техніку необхідну для дистанційного навчання майбутніх медиків. Це — комп’ютери, веб-камери, звукове обладнання та великі монітори.

Проєкт реалізовують в шести закладах медичної освіти України — це Харківський Національний медичний університет, Тернопільський Національний медичний університет, Буковинський державний медичний університет, Львівська медична академія, Житомирський медичний інститут та Рівненська медична академія