До програми «Альтернатива є — безпечна школа» Людмили Зубко долучилася ЗОШ№36

Людмила Зубко на прикладі ще однієї школи показала, як влада мала б захищати житомирських учнів. Школа №36 долучилася до проекту "Альтернатива є — безпечна школа" і отримала обладнання, яке дозволить знизити інфекційні ризики на 90 відсотків.  

«Це вже третя школа до якої ми залучились і звісно що ми не можемо замінити владу, але ми зробили аудит з інфекційної безпеки намагалися хоча б один, два класи облаштувати так, щоб можна було зрозуміти, як має відбуватися безпечний навчальний процес» — розповіла голова ГО «Житомир, зроби голосніше!» Людмила Зубко.

Усі засоби для облаштування безпечного простору у школі сертифіковані, та відповідають нормам, рекомендованим фахівцями Національної експертної групи з інфекційного контролю.

Важливим кроком безпечного навчання є інформування. Людмила Зубко організувала перший тренінг з інфекційної безпеки для усіх вчителів Житомира.

Директорка ЗОШ №36 задоволена результатом співпраці. Школа активно бере участь у всіх проектах, ініціатива надала навчальному закладу можливість підготуватися до нового навчального року в умовах карантину.

За підрахунками команди проєкту "Альтернатива є – безпечна школа" для підготовки безпечних умов у всіх школах Житомира необхідно більше 12 млн грн. Натомість міськвиконком виділив всього 4,5 млн грн. Людмила Зубко наголошує на тому, що освіта зараз має бути пріоритетом