В Житомирській облдержадміністрації відбувалася нарада щодо ефективного використання державного майна

В Україні зараз 3600 державних підприємств, з яких вже 1000 знаходяться на приватизації. Частина з яких вже знаходиться у фонді державного майна, а частина передається. Мета приватизації це залучення інвестицій, боротьба з корупцією та створення робочих місць. Влада Житомирської облдержадміністрації вважає, що співпраця з фондом державного майна України надасть змогу усім підприємствам Житомирщини які мають державну власність бути виставленими на аукціони, щоб в них з’явився власник. Що є розвитком не лише для регіону але й для усієї України.  

«Успішна приватизація це залучення інвестицій, створення нових робочих місць, додаткові податки та збори. Дієвий інструмент економічного зростання нашого регіону» — сказав Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Федоренко.

Назва презентації «Розбудуємо країну разом». Приватизація виступає, як механізм розбудови занедбаних виробництв, об’єктів, де залучення коштів інвесторів дає можливість  надати цим об’єктам друге життя.

Окрім приватизації фонд державного майна України займається корпоративним управлінням, орендою державного майна, ціни на який значно знизилися через карантин. Також фонд займається оцінкою майна та веде усі реєстри державного майна, які знаходяться у фонді.

Результат роботи регіональних відділень Залучення до державного бюджету 4,4 млн грн від приватизації і проведення 12 аукціонів з продажу майна