У Сінгурах відбулися громадські слухання, на які запросили народну депутатку України

У селі Сінгури відбулася зустріч громади на яку запросили народну депутатку,члена екологічного комітету Верховної ради. На зустрічі піднімали питання діяльності норкової ферми, яка діє в Сінгурах вже 4 роки. Народна депутатка виїжджала безпосередньо на саму ферму, однак двері їй не відчинили.

«Дуже важко тут знаходитися без маски. З машини коли я вийшла, моя перша реакція було закрити двері, тому що сморід нереальний, просто збиває з ніг, у прямому сенсі. Я не уявляю. Як живуть люди, буквально в кількох кілометрах звідси, тому що виходити на вулицю і дихати таким повітрям — не можливо. Я собі можу тільки здогадуватися про наслідки на здоров’я, які очевидно, є після життя в таких умовах» — сказала народна депутатка України Леся Василенко.

Суд прийняв рішення припинити діяльність ферми, оскільки там є ряд порушень, проведені обшуки, відкриті кримінальні провадження, зокрема і про невиконання судового рішення. Наразі на діяльність ферми накладено арешт. 

Представник ферми, телефоном  повідомила, що вона у відпустці, але пообіцяла зконтактувати з журналістами пізніше. Після візиту на ферму народна депутатка відвідала головного поліцейського Житомирщини та губернатора. 

До питання норкової ферми депутатка та керівництво області домовилися повернутися на зустрічі, яку запланували провести після 20 вересня