Мітинг на «Кромберг енд Шуберт» вважають імпровізацією

«Шлях до успіху? Ні, не чули», «вимагаємо справедливості», «Де шлях до успіху». З такими лозунгами сьогодні відбувався мітинг під шлагбаумами заводу Кромберг енд Шуберт.  

«Дану організацію ми заснували для того, щоб захищати права й інтереси наших працівників у зв’язку з тим, що на підприємстві їх дуже часто порушують. Останньою краплею стало те, що 3 вересня незаконно звільнили чотирьох наших працівників за статтею, без відпрацювань та попереджень. Людей просто викликали до себе в кабінет і поставили перед фактом», — наголошує голова профспілки Віталій Царук.

«Ми навіть шукали компроміси з керівництвом, шукали шляхи мирного вирішення. Надсилали їм багато заяв, всі вони були проігноровані»,каже звільнений працівник заводу «Кромберг енд Шуберт» Ілля Олійник.

До мітингуючих вийшов юрист підприємств, стверджує, що про такі проблеми чує вперше та обіцяє розглянути питання, якщо організатори мітингу викладуть зауваження на папері. Останні кажуть, усе це вже було зроблено, але керівництвом проігноровано.

«Ми не знали, що існує якась проблематика. Якщо представник дано збору колективу підійде до нас і викладе якісь письмові зауваження або пропозиції, ми обов’язково по всім пунктам поспілкуємося, не обов’язково це виносити у загально-громадську площину» — юрист Олександр Пилипенко

Працівники Кромберг енд Шуберт кажуть, понаднормові на заводі не виплачують, у суботу викликають примусово.

«Ми вже розбиралися з цим, все здійснено по закону, якщо ви хочете коментарі від керівництва або від Держпраці, можете взяти. Давайте будемо очікувати коли будуть результати розслідування Держпраці і я думаю, що там не буде абсолютно ніяких порушень», — відповіла керівниця пресслужби підприємства «Кромберг енд Шуберт» Ольга Воєвуцька.