Житомирщину з робочим візитом відвідав прем’єр-міністр Денис Шмигаль

1636

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль з робочим візитом на  Житомирщині. На «Коростенському заводі МДФ» відбулася нарада з представниками лісової та деревообробної галузей. Завод впровадив нову технологію створення модульних будинків, які експортуються на внутрішній ринок та на ринки Європи, в планах фірми продаж то США та Канади.

Дерев’яні будинки сучасного формату. Для створення модульних будинків На «Коростенському заводі МДФ» використовують CLТ панелі, це перехресно клеєна деревина. 

Коростенський завод перший в Україні впровадив виробництво CLТ панелей. Для створення одного модулю необхідно близько 6 кубів CLТ, збір самого конструктиву займає приблизно три години, а наступні етапи це оздоблення та фарбування.

З робочим візитом на підприємство завітав і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Після наради з керівництвом наголосив, що подібні технології є найкращими у світі і які тепер має Україна.

«Ви бачите що виробництво є, є потреба в сировині, є величезний попит на Європейському ринку підприємство експортери, переважно і це дуже важливо для України» — сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також на нараді розглядали проект будівництва модульного інфекційного відділення на 512 місць, Міністр запевнив, що підприємство готове до такого будівництва.

Далі премєр-міністр мав на меті завітати до школи-інтернату де навчаються діти з інвалідністю, однак цей візит не передбачував наявність преси, через карантинні обмеження