У Житомирі незабаром 24 дитини-сироти переїдуть у новобудову

1531

В одному із мікрорайонів Житомира будують два дзеркальні двоповерхові будинки для дітей сиріт. Земельні ділянки виділяє місто, а от будують та начиняють будинок меблями та технікою – благодійники за підтримки фонду «Міст в життя» з Німеччини під керівництвом Вільгельма Шрьодера. Про вартість об’єктів останні скромно мовчать, мовляв, сума подарунку не обговорюється. Загалом наступного року на Житомирщині таких новобудов буде 22, це дозволить більше ніж 200 дітям отримати надію на родину.

З 1 січня наступного року державні дитячі будинки здебільшого будуть реформовані,  тому на часі стоїть завдання всіх діток сиріт влаштувати у сім’ї.  Поки що у провулку Евеліни Ганської можна побачити 2 недобудованих будинки, втім забудовники обіцяють до 1 червня здати під ключ нові дитячі будинки сімейного типу, в якому житимуть 24 дитини. 

«Ці дві ділянки найкращі з яких ми дивилися. Площа 290 квадратних метрів, зможуть проживати 12 дітей, 7 спалень, 6 санвузлів. Це не просто побудований будинок нашим партнером, а й зданий під ключ, тобто там буде все знаходитися: і система опалення, і побутові прилади, і всі меблі», — говорить військовий капелан, представник благодійного фонду «Компас Житомир» Василь Поворознюк.

Землю під будівництво виділило місто, решту витрат на безпосереднє будівництво та облаштування здійснює німецький благодійний фонд «Міст життя». 

«У Житомирі та Житомирській області на сьогоднішній день вже є 17 домівок. Тільки там 6 будинків на території і вже живе 88 дітей. По Україні у нас вже відкрито 89 будинків, де живе більше 1000 дітей, які покинули державні дитячі будинки і живуть в родинах», — розповідає керівник будівництва ДБСТ по Україні від німецького фонду «Міст життя» Сергій Книш.

Керівник будівництва сподівається, встигнуть подарувати нові оселі діткам-сиротам до Дня захисту дітей й урочисто передати ключі від новобудови батькам-вихователям