Обвинувачені у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак заслухали вирок

1922

В залі Богунського районного суду зачитали вирок підозрюваним у вбивстві Юлії Козак. За даними слідства, до вбивства причетні брат та сестра Святослав Козак і Світлана Кустовецька. Остання за даними слідчих задушила потерпілу, в цей час чоловік тримав дружину, все це відбувалося на очах у 7-річного сина. Суд визнав винним чоловіка загиблої, сестру суд виправдав за усіма статтями.

«Суд ухвалив: визнати Козака Святослава Володимира винним у вчиненні злочину і призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років. Визнати Кустовецьку Світлану Володимирівну не винуватою та виправдати», — зачитала суддя.

Святослав Козак відсидить близько 7 років, понад два роки він провів у СІЗО. 

Світлану Кустовецьку суд виправдав, але ні адвокат родини загиблої, ні мама Юлії Козак із цим не погоджуються, остання розповідає, саме Світлана і є вбивцею. 

«На підставі викидання доказів і визнання їх недопустимими було виправдано Світлану Кустовецьку», — каже адвокат родини загиблої Михайло Рейзін.

«Вони вибрали собі те, як Петрушина, щоб виправдати Свєту. Я хотіла, щоб сіла Кустовецька, яка задушила», — зауважує мама Юлії Козак.

Мати розповідає, за роки розслідування, підозрювані в убивстві не шукали приводу зустрітися і вибачатися, вони й надалі продовжують заперечувати  свою провину. 

«Ніхто її не душив, я сказав правду», — продовжує запевняти засуджений Святослав Козак.

На той час 7-річного Давида допитали у присутності психолога, однак суд свідчення дитини до уваги не взяв.  

Адвокат зазначає, після розмови з психологами та опікуном дитини, буде розглядатися питання про повторний розгляд його свідчень у суді, раніше Давид чітко вказав на вбивць його мами. 

Мати вбитої впевнена, суд виніс несправедливий вирок, мовляв, є місце підкупу. 

Після закінчення судового засідання розгнівані вироком, родичі обвинувачених звинуватили матір вбитої Юлії у скоєнні цього тяжкого злочину.

Адвокат потерпілої готує апеляційну скаргу, каже,  клопотатиметься для Святослава Козака та Світлани Кустовецької довічного ув’язнення. 

«Я вам можу сказати так, не завжди рішення суду є справедливим. Буду просити засудження останніх двох осіб, це Козака Святослава та Кустовецької Світлани до довічного увязнення», — сказав адвокат родини загиблої Михайло Рейзін