У Житомирі відбулася виїзна нарада щодо питань програми Уряду про стимулювання експорту

749

Експорт це гарна можливість представити себе на світовому ринку та заробити репутацію для країни. За підсумками минулого року у області значно збільшився обсяг експорту. Майже 720 млн дол що у порівнянні з 2018 роком більше на понад 8%. Пандемія внесла корективи у показники експорту. У 1му півріччі цього року експорт становив 309 млн доларів, а це порівняно з січнем менше на 15%. Тому за участю експортерів Житомирської області, та заступника міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства України Олександра Романішина відбулася нарада щодо питань програми Уряду про стимулювання експортно орієнтованих підприємств.

«До нас доєдналися усі наші голови РДА, також вони запросили до себе представників які експортують бізнес в кожному районі ОТГ для того щоб почути ті програми які є сьогодні в Уряду запропонувати для підтримки нашим партнерам» — сказав перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації  Володимир Федоренко.

Україна має регіони,  які не використовують можливості для експорту. Через пандемію зовнішні ринки закриваються, тому цьогоріч кожна країна намагається захистити національного виробника. 

Основним інструментом є експортно-кредитне агентство. Подібна підтримка існує вже давно в країнах Європи, Україна на старті створення подібної організації на державному рівні.

Житомирський Маслозавод одне з небагатьох підприємств яке має замкнутий цикл виробництва. Тому це перше підприємство яке хочуть залучити до програми Уряду