Списали пеню з єдиного соціального внеску

705

З 2017 року усіх платників податків зобов’язали платити єдиний соціальний внесок, навіть, якщо платник не отримує постійного доходу. А вже в травні 2020 року скасували цю норму. Списували пеню з тих платників, які не отримували доходу та припинили   діяльність. Обов’язковою умовою списання була написана заява у період з 5 червня по 31 серпня. За цей час податківці області отримали понад 500 таких заяв. 

«Скористатися нею могли дві категорії фізичних осіб підприємців. Це ті, що не отримували доходу: всі фізичні особи підприємці, які не обрали спрощену систему оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність. Це — науковці, ті, що здійснювали літературну діяльність, артистичну, художники, медичну практику, юридичну, тобто не мають сталого доходу, а виконують періодичні послуги» — сказала заступниця начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Ірина Светяш.

В період введення закону програмного забезпечення, котре б технічно списувало  пеню не було, наразі все працює. Податківці повідомляли платників податків про списання пені письмово, зараз проводять відповідні дії. У електронному кабінеті платника можна побачити цю інформацію в режимі онлайн. 

Для тих хто не встиг подати заяву на списання боргу, наразі створили законопроект про внесення змін до деяких податкових актів, стосовно продовження терміну подачі таких заяв