Камінне село — особливе місце на теренах Житомирщини

Геологічний заказник «Камінне село» на Олевщині стає дедалі популярнішим. Це дійсно казкове місце, але історії його походження різняться, версії — від наукових до фантастичних.  

«Є дві наукові версії про появу цієї місцини. Перша давніша — льодовикова. Нібито льодовик колись рухався і притягнув його зі Скандинавії. А за рахунок тих рослин, які тут збереглися, це свідчення, що ця місцевість наближена до гірської», — розповів член національної спілки краєзнавців в Україні Юрій Халімончук.

Хоча заказник дещо  нагадує село із хатинками та вуличками поміж ними, але з наукової точки зору  це навал величезних кам’яних брил. Проте у народі існує кілька легенд пов’язані із виникненням цього чудернацького місця.

Битва між Богом і дияволом — ще одна особлива легенда цього місця. Люди, які бувають у Камінному Селі, загадують найпотаємнішу мрію, вірять: обов’язково збудеться.  

Камені-велетні, щілини, між якими не всі можуть пройти, не лише через фізичні особливості. Іноді енергетично важко подолати вузьку доріжку між брилами. І звісно це не всі особливості неймовірного Камінного села. Не зважаючи на усі наукові пояснення, це місце не втрачає таємничість, а для туристів назавжди залишиться чарівною загадкою