Реконструкцію обласної дитячої приймальні обіцяють завершити цьогоріч

Прибудова до приймального відділення обласної дитячої лікарні у першу чергу дасть змогу пацієнтам та батькам уникнути переходу вулицею до палат для подальшого лікування, проблема була актуальною особливо взимку.

Нове приймальне відділення слугуватиме не лише для безпечного пересування хворих, яких привозить швидка. Відтепер відразу на місці лікарі зможуть стабілізувати стан важких пацієнтів.

«Зараз ми зробили цю прибудову, куди буде заходити автомобіль. В нормальних умовах пацієнт буде чи виходити, чи його будуть виносити. Якщо потрібно і стан його буде важкий, це особливо стосується постраждалих в ДТП. Там же, на першому поверсі, біля цієї кімнати буде знаходитися операційна, де у лікарів буде можливість стабілізувати важкохворих дітей, надавати невідкладну допомогу і після стабілізації уже можна буде спокійно, не переживаючи за життя цієї дитини, піднімати їх до відділень. Ця прибудова вкрай необхідна для збереження здоров’я дітей», — розповідає директор КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Юрій Довгополий.

На реалізацію проєкту з реконструкції приймального відділення із державного бюджету виділили близько 8 млн. грн. У ході подальших ремонтних робіт у добудові з’явиться ізолятор із окремим входом і пандусом, також проведуть термосанацію фасаду будівлі та частково підлатають в’їзд. Віталій Бунечко запевнив, підрядні організації, які не вкладатимуться у визначені терміни більше не будуть співпрацювати із обласною державною адміністрацією.

«До кінця цього року. Давайте вже закінчувати вже з цими довгобудами, перехідними об’єктами. Давайте вводити в експлуатацію так як воно повинно бути. Давайте потім не виправляти, наївся вже цього за рік», — сказав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.