У Житомирі політичні сили боряться за керівні посади на виборчих дільницях

Чим ближче до місцевих виборів, тим гарячіше. У Житомирі розподіл керівних посад на дільницях Богунського округу між партіями перетворився на скандал. Майже 60% голів та секретарів комісій хотіли очолити Слуги Народу: 38 із 64 можливих. Інших це, зрозуміло, не влаштовує.  

«Що зараз відбувається? Одна політична сила хоче диктувати усім іншим своє бачення», — каже член міської ТВК Тамара Яремчук.

«Такого собі ніхто не дозволяв. Була різна влада, але такого не було, щоб одна партія диктувала усім іншим», — додав член міської ТВК Юрій Коцюба.

Якщо деякі політичні сили могли отримати на дільницях декілька керівних посад від своєї партії, то є й такі, які взагалі залишилися без них.

Для пояснення ситуації слово надали члену Богунської районної ТВК, подавала таку ідею від «Слуги народу». 

«Ми просто внесли цю пропозицію тому, що від ТВК нашої не було ніякої пропозиції. Ми не бачили ні списків, нічого», — член Богунської районної ТВК Лариса Горобець.

Згодом, Слуги надали нову пропозицію по розподілу керівних посад на виборчих дільницях. Голова ТВК  звернулася до представників політсили, аби ті узагальнили список та зробити коротку доповідь. Але виявилося, що і нова пропозиція суттєво не відрізняється від попередньої. 

«Зацікавлені в зриві виборів є тільки ті, хто вже сьогодні програли. Рєбята, за вами Президент — не ганьбіться», — сказав довірена особа діючого міського голови Сергій Сухомлина, Ярослав Долгих