У Житомирі вперше відбувся екологічний фестиваль

Житомир екологічний. Неурядова організація «Сучасний формат» ініціювала проєкт «Житомир екофест». Він спрямований на об’єднання екосвідомих житомирян, ключові цілі – сортування сміття, плогінг, екобезпечні розвиваючі іграшки для дітей.

«Вперше такий захід проводиться в Житомирі. Наша неурядова організація «Сучасний формат» вже має досвід проведення фестивалів. Для того, щоб мінімізувати скупчення народу, ми вирішили всі наші активності розділити і в часі, і в просторі», — каже організатор заходу Жанна Соловйова.

«Не дивлячись на погоду, ми встали рано-вранці і о 9:30 ми з людьми вибігли і пробігли трасу «екоплогінгом». За 2 кілометри легкої пробіжки по набережній ми зібрали біля 100 кг сміття», — розповіла триатлетка Анна Абдулова.

Учасники екологічного фестивалю — це школярі, студенти, діти та просто звичайні перехожі. 

На екокфесті презентували новинку від Житомирського картонного комбінату. Це — конструктор для дітей, кожна деталь якого має вигляд цеглин.

«На базі Житомирського картонного комбінату народилася прикольна ідея — екологічне лего», — поділилася координатор проєкту «PAGL» Альона Солдатова.  

Матеріалом для еколего слугує не пластик, а натуральна целюлозу, тож деталі є гіпоалергенними та повністю безпечними для дітей