Начальник поліції та координатор «ОПОРИ» розповіли про порушення виборчого процесу

Станом на 13 жовтня до поліції надійшло 65 повідомлень про можливі порушення виборчого процесу в місті та області. У 5 випадках розпочато кримінальні провадження, у 8 складено адмінпротоколи. За іншими факами ще триває перевірка.

«Загальна ситуація в області 100% контрольована. Значних порушень немає. Станом на 13 жовтня зареєстровано 65 повідомлень. Переважна більшість — це виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації», — доповів начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

У поліції триває досудове розслідування так званого тролінгу однієї з політичних сил, коли на зовнішній рекламі використовувалися подібні гасла та кольори, а ось юрист та координатор Громадської мережі «ОПОРА» зазначають, законом не забороняється використання кольорової палітри у рекламі на будь яку тему. 

«Власне чи є тут порушення, чи немає встановлює поліція, але закон не регулює і не забороняє використовувати кольори або шрифти, імен, прізвищ чи назви політичної партії там немає», — зазначає координатор Громадянської мережі ОПОРА в області Тарас Чмут.

А от заяви за фактом порушення виборчого законодавства про помилкове освідчення до поліції, каже, головний поліцейський області, не надходило